Ravindar, Biztalk Developer and Administrator

Just another BizTalk blog

HTTP adapter issues and troubleshoot

I was working to configure HTTP adapter in BizTalk 2010 and faced few issues.

After all struggle i found that the problem was with the .net client code i was using to test, its not problem with BizTalk in any way.

Note: i have learnt that if we try to configure HTTP adapter for 64bit, we need to make sure the apppool should run on .net 4.0 version.

Anyway during the course of this troubleshoot following links have really helped me

http://www.biztalkbill.com/Home/tabid/40/EntryId/66/Configuring-BTSHTTPReceive-dll-to-work-on-IIS-7.aspx

http://chibionos.wordpress.com/2009/08/30/problem-1-internal-server-error-500/

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa559072(v=BTS.70).aspx

http://thebiztalker.wordpress.com/2011/01/13/configure-https-adapter-with-biztalk-server-2010/

http://tutorial.programming4.us/windows_server/biztalk-2010-recipes—adapters—configuring-http-receives.aspx

http://snefs.blogspot.in/2009/11/using-biztalk-httpreceiver.html

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa559072.aspx

http://soa-thoughts.blogspot.in/2011/07/using-btshttpreceive-in-x64-environment.html

http://rohitt-sharma.blogspot.in/2011/03/biztalk-tutorial-part-7-using-two-way.html   (don’t use the .net client code given in this link, it did not work for me)

 

 

Advertisements

June 18, 2014 - Posted by | Biztalk Server

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: